- Associació de la imatge d'una fruita amb el seu color.
- Associació del nom de la fruita amb el nom del color.
- Fer un puzzle d'un bodegó.
- Posar en ordre una frase.
dilluns, 24 de novembre del 2008
El meu primer JClic
dissabte, 22 de novembre del 2008
Dos dies a l'escola: La Ginesta
Jo vaig a fer les meves pràctiques divendres a la tarda, i realitzo les assignatures d'alternativa (valors humans) i socials, a alumnes de cinquè.
El primer dia va ser molt estrany, ja que vaig aparèixer a la classe sense que ningú ho sabes, malgrat això, la professora em va acollir amb els braços ben oberts, i ja el primer dia em va fer partícep a la classe. Vaig participar activament, fins i tot vaig haver de posar punts positius i negatius als nens, mitjançant l'observació dels nens fent un exàmen. La conclusió que extrec d'aquest primer dia és molt positiva, ja que els nens em van acceptar sense cap mena de problemes, i la mestra em va ajudar a integrar-me a la classe.
El segon dia és molt positiu, ja que vaig estar ajudant a tots els alumnes que m'ho van demanar. Ja em deien mestra Anna. Primer els vaig ajudar fent una carta als reis, en aquesta havien de demanar coses per millorar ells com a persones. I en la segona hora els vaig estar ajudant a l'aula d'informàtica, assignatura la qual tenen molts problemes.
La veritat és que la mestra m'ha donat moltes facilitats per ser una més. No actuo com una mestra observadora, sinó que actuo com una ajudant important de la mestra.
Davant de tot això haig de modificar les paraules que vaig dir quan em van assignat l'escola, La Ginesta. Vaig comentar que estava una mica indignada, però ara puc dir que estic molt contenta de trobar-me a l'escola on m'han assignat.
dimarts, 18 de novembre del 2008
Pràctica a l'aula
- Puzzle amb imatges (ACTIVITAT)
- bodego.jpg (ARXIU)
La grandària de la foto haurà de ser de 800 x 600
- Puzzle amb text (ACTIVITAT)
- La poma de la Blancaneus és de color vermella (ARXIU)
- Associació d'imatges amb text (ACTIVITAT)
- Hi haurà el dibuix d'una fruita, i l'hauran de relacionar amb el color d'aquesta (ARXIU)
plàtan.jpg - groc
poma.jpg - vermell
pera.jpg -verd
La grandària de les fotos haurà de ser de 200 x 200
- Associació text amb text (ACTIVITAT)
- Hi haurà el nom de vàries fruites, i l'hauran de relacionar amb el color d'aquesta (ARXIU)
poma - vermella
pera - verd
plàtan - groc
Cal recordar que totes les imatges que agafem d'internet caldrà citar-les. La citació es farà en els crèdits on exposarem d'on vé i qui és l'autor de la imatge.
dilluns, 17 de novembre del 2008
Creació d'un video
En primer lloc, ens vam reunir tots els components del grup per debatir el què gravaríem. La idea havia d'anar sobre un sentiment. Entre tots vam fer un brainstorming (pluja d'idees), i vam escollir el tema de la por, aquest el transmetríem mitjançant un túnel del terror.
El segon pas, abans d'anar a gravar el video, va ser el guió que seguiríem. Aquest va ser el següent:
- Preparació dels actors.
- Espera dels nens que entrarien.
- Inici i recorregut del túnel del terror.
- Sortiran....?
Doncs bé, ja estàvem tots preparats per anar a gravar. La gravació havia de ser amb una càmara format DV (cinta miniDV) i solament podíem gravar de 10 a 12 minuts, i la pel·lícula seria de 3 minuts màxim. La gravació es va realitzar en un teatre de Sabadell, el qual havia estat adaptat per realitzar el túnel del terror.
La gravació es va realitzar sense trípode, en algunes escenes, com el moment de passar pel túnel. I en altres es va utilitzar, com en la gravació de la preparació dels actors i l'espera dels nens. La gravació es va fer amb èxit, i ara ja només faltava l'edició d'aquest. El procés d'edició va ser el següent:
- Vam obrir el programa Pinnacle Studio Plus 11. En aquest hi trobem tres pestanyes (Capturar, Editar, Hacer video). Per importar la gravació a l'ordinador havíem de clicar la pestanya de Capturar, el procés va trigar els minuts que durava la pròpia gravació.
- Un cop acabada la importació, vam haver de seleccionar les escenes que volíem en el nostre video, aquestes no podien sobrepassar els 3 minuts, tal i com hem dit anteriorment. Les escenes les havíem de retallar i posar-les al nostre gust.
- El següent pas era introduir la música i els títol de cada escena.
- Ara ja teníem el video, però faltava el moviment de canvi entre escena i escena, i això ho vam fer a través de les transicions.
- En aquest moment ja teníem el contingut del video 100% acabat, només faltava fer el video. En aquest pas vam haver de clicar sobre la tercera pestanya del programa, Hacer video. Però abans de gravar-lo ho vam haver de guardar amb el format.wmv, i la qualitat Pal alta. Un dels motius pels quals ho vam guardar amb aquest format va ser perquè ho havíem de penjar al YouTube, i aquest és un dels formats que el YouTube deixar penjar sense cap mena de problemes. Per penjar-lo, el video havia de tenir unes característiques: no podia durar més de 10 minuts, o bé no passar-se dels 100MB de pes.
D'aquesta manera vam poder editar el video, el qual podeu observar-lo, a continuació, en el meu blog:
dimecres, 12 de novembre del 2008
Conferència d'Anna Pérez
Ha estat una conferència bastant amèna, ja que contínuament exposava exemples de blocs educatius, mitjançant el projector. Durant la xerrada ha explicat un exemple d'activitat que vam fer diverses escoles de l'àrea de Barcelona. Aquesta activitat consistia en realitzar un bloc, el qual hi participaven diferents escoles, per tant, diferents nens i de diverses cultures. En aquest havien de buscar paraules amb totes les lletres de l'abecedari que trenquessin un mur, de tal manera que les escoles es van repartir totes les lletres de l'abecedari, i després cada escola va donar una lletra a cada cicle. Un cop tot organitzat, els nens havien de buscar una paraula, amb la lletra que els hi havia tocat, que trenqués el mur. Per exemple, a l'escola de la conferenciant els hi va tocar la lletra Z, amb la qual van trobar la paraula ZÀPING. Amb aquesta paraula van trencar el mur de veure diferents coses, de diversos llocs i de diferents cultures. Tot el que havien comentat a classe es publicava en el bloc, així els participants de les altres escoles podien deixar els seus comentaris i dir la seva opinió. Personalment, és una activitat que la considero molt bona, ja que cada vegada, costa més que els nens es relacionin amb altres nens d'altres escoles. A més a més, aquesta activitat també comportava la relació dels més grans amb els més petits, ja que hi participaven de llar d'infants fins a instituts. La veritat, és que ha estat un moment de la conferència que he valorat molt positivament, i l'he trobat molt important a realitzar a les escoles. Per tant, serà una proposta que jo pugui realitzar a la meva escola de pràctiques.
De la conferència citaria 5 comentaris que m'han quedat a la memòria:
- La relació amb altres escoles. Com he comentat anteriorment, considero que és un punt molt important, ja que costa que els nens es portin bé amb altres nens de les seves edats, degut a la cultura o a l'escola (aspecte públic o privat). En definitiva, tothom s'ha de relacionar amb tothom.
- Valorar feines realitzades pels altres. En els blocs pots deixar petits comentaris d'allò que ha llegit. I, en aquests blocs educatius, el que s'intentar és que les escoles llegeixin els blocs d'altres escoles i valorin la feina realitzada. Un exemple del que estic explicant és el d'una llar d'infants, la qual van realitzar un video sobre l'amistat. I aquest va ser comentat per un grup de nens d'institut. Els grans van saber valorar la feina feta pels nens petit.
- Ampliació de vocabulari. A través de l'activitat dels murs, molts nens van conèixer paraules que no s'havien que volien dir. A part de paraules, també podem conèixer noves coses, com per exemple, l'evolució de les tecnologies. Personalment, vaig saber que era una wiki gràcies a la lectura d'un bloc.
- Adquirir valors humans. La relació amb altres escoles fa respectar altres maneres de fer, valorar altres maneres de fer, acceptar altres cultures, respectar a nens més petits o més grans.
- Aprofundiment d'altres matèries. Navegant pels blocs educatius, et pots trobar en blocs de música, d'educació física, de llengua estrangera, generalistes i d'educació especial; d'aquesta manera podem llegir-los i deixar comentaris, aquesta lectura ens farà partíceps i ens ampliarà el coneixement d'aquestes assignatures que nosaltres no tenim cap mena de coneixement, ja que no la tractem. Aquesta és una finalitat del bloc adreçada al professorat.
La meva opinió sobre aquesta conferència ha estat molt positiva, ja que m'ha donat a conèixer i m'ha fet creure en un tema que no havia cregut massa, per l'àmbit educatiu. Davant d'aquesta iniciativa de portar un docent a uns universitaris, el qual ens expliqui coses sobre l'educació, la trobo molt interessant, ja que ens aporten molta experiència i molts recursos, davant l'entrada de les noves tecnologies. Per tant, motivo a què es realitzin més conferències d'aquest tipus.
dijous, 6 de novembre del 2008
Escola de pràctiques
La veritat es que no tinc molts criteris per jutjar l'escola, ja que no la coneixo de res. És més, parlant amb gent m'han comentat que és una bona escola amb un bon projecte educatiu. L'únic motiu, pel qual estic una mica descontenta, és pel fet que realitzar aquestes pràctiques em suposarà deixar de treballar, i això no m'agrada.
Malgrat tot, intento buscar els punts positius, i n'hi ha diferents, espero conèixer i ampliar nous coneixements de l'ofici de mestre, conèixer un nou lloc, conèixer al professorat,...
Tot i els punts positius que pot portar-me realitzar les pràctiques a una ciutat diferent a la meva, ja que Matadepera és un poble, deixo escrita la següent pregunta: Qui li ha tocat les escoles de Sabadell? Algú d'aquestes persones m'ho vol canviar?
D'aquí uns mesos tornaré a escriure sobre les meves pràctiques, i a veure si estic més contenta amb l'escola. Tot i aquest descontent, tinc moltes ganes de començar les pràctiques i conèixer l'escola des de dins.